Licht op de Admiraal

Visserijvereniging “Ons Belang” vaart binnenkort weer in de schijnwerpers. In het vervolg op onze deelname aan het openluchtspektakel “Geen zee te hoog, geen water te diep” dat afgelopen mei in de Elburgergracht plaatsvond, werken we wederom mee aan een bijzondere activiteit. Bij velen bekend herdenken we dit jaar in Elburg dat een van haar ingezetenen, Admiraal Jan Hendrik van Kinsbergen, 200 jaar geleden overleed. Als leden van de vereniging hebben we ons beschikbaar gesteld om daar een wezenlijke bijdrage aan te leveren.

“Licht op de Admiraal’ is het volgende event tijdens dit herdenkingsjaar dat valt en staat met onze inzet. Op vrijdag 8 en zaterdagavond 9 november zal, zoals van de titel aangeeft op een sfeervolle manier aandacht aan Admiraal Van Kinsbergen geschonken  worden. Beide avonden zijn er onder leiding van gidsen rondwandelingen door ons pittoreske stadje Elburg. Ook zal er op meerdere plekken muziek te horen zijn, de gezelligheid bevorderend. En, …. zeker niet onbelangrijk, zullen er in de zogenaamde Entegracht beide avonden verlichte punters van onze vereniging rondvaren. De Entegracht is het gedeelte tussen de Zwolsche- en de Goorbrug.

Blij zijn we met de toegezegde medewerking van de schippers van een 7-tal punters, waarvan er 6 met passagiers een rondje door de gracht zullen roeien. In de lokale media zal over de bijzonderheden van die avond, denk daarbij aan bijvoorbeeld aanmeldingen, medio oktober aandacht geschonken worden.

Graag wil ik jullie attent maken op het volgende. Over beide avonden bij elkaar opgeteld kunnen er van zes tot negen uur in totaal zo’n 150 personen genieten van deze unieke sfeervolle roeitocht. Dus is het zaak bij belangstelling daarvoor,  je zo snel mogelijk aan te melden na de genoemde publicatie in de media. Er wordt voor de vaartochten geen entree geheven, wel is er de mogelijkheid om een donatie te doen die bestemd is voor een scholingsproject in Afrika. Dit in de geest van Admiraal van Kinsbergen die ook scholing in Elburg middels gelden bevorderde.

Zeven punters betekent wel dat er beide avonden minimaal 12 leden betrokken zullen zijn als bemanning. Per punter zullen 2 passagiers begeleid worden door een roeier en roerganger. Het zou fijn zijn dat we wat rouleren en elkaar aflossen bij de activiteiten  (roeien-roerganger-bakkie doen). Er zijn al redelijk wat leden die zich voor een of twee avonden aangemeld hebben, maar er is nog zeker plaats voor enkele vrijwilligers. Momenteel zijn er voor een optimale bezetting nog wel een 4-tal leden per avond benodigd. Ook op de vrouwen onder ons wil ik een beroep doen, zij kunnen prima als roerganger ‘aanmonsteren’.

Voor inlichtingen over “Licht op de Admiraal” en aanmelden  als bemanningslid ben ik mobiel te bereiken onder:  06-15025138.

Met een vriendelijke groet,
Jacob Koops

Theme: Overlay by Kaira Visserijvereniging Elburg "Ons Belang"