Openluchtspektakel Admiraal van Kinsbergen

‘Ze kunnen niet meer om ons heen’

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2019 werd door de Stichting 8081 in het teken van het Admiraal Van Kinsbergenjaar 2019 een openluchtspektakel aan de Elburgergracht opgevoerd. Leden van onze Visserijverenging waren deze twee avonden met 3 punters aanwezig met de bijzondere taak de Admiraal, de Tsarina en andere hoofdrolspelers naar de plaats van handeling te vervoeren.

Het waren 2 prachtige avonden aan de gracht waar vrijdagavond zo’n 600 en zaterdagavond een 700-tal personen van de voorstelling “Geen zee te hoog, geen water te diep” genoten. Het publiek, waaronder onze trotse burgermeester Jan Nathan Rozendaal, minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) en tal van andere prominenten, keken vol bewondering hoe het flottielje kwam aanvaren. De Elburger vloot bestaande uit de EB1, EB22 en DS13 heeft deze avonden haar visitekaartje achtergelaten.

Over de twee avonden verdeeld namen Aart en Hans Aan’t Goor, Everhard en Jacob Koops, Bertus Holstege, Gerrit van de Heide, Freek en Henk Witter, Dinant Pruis en Bas van der Wielen, als bemanning van de punters deel aan de uitvoering. Onze jongens  hebben er met volle teugen van genoten.

Theme: Overlay by Kaira Visserijvereniging Elburg "Ons Belang"