Puntervisserijweekend 2017

Elk jaar tijdens het pinksterweekend organiseerde visserijvereniging ‘Ons Belang’ uit Elburg haar puntervisserijweekend. Punters zijn eikenhouten zeilscheepjes tot negen meter bedoeld voor het vissen net onder de kust.
Op vrijdagavond 2 juni om 20.00 uur vertrokken zo’n 11 punters vanaf de visafslag aan de haven om langs de voormalige kustlijn van de Zuiderzee (Veluwemeer en Drontermeer) het hoekwant uit te zetten, net zoals dat vroeger gedaan werd.
De volgende morgen, 3 juni (bij zonsopkomst), werden de lijnen weer binnengehaald, de vangst in de visafslag gewogen en werd duidelijk wie dit jaar de trofee voor beste puntervisser in ontvangst mag nemen.

De vangst

De wedstrijd is gewonnen door Geert en Johan van den Pol van de EB64
De totaal vangst was dit jaar iets meer dan vorig jaar: 11 pond

EB64 4 pond
EB22 600 gr
KU12 3 pond 400 gr
EB47 2 pond 100 gr
EB7 50 gr
EB58
EB17
KB1
RD63

 

De Visserijvereniging heeft dit jaar weer pootaal uitgezet langs de rietkragen van het Drontermeer. Op deze manier probeert Visserijvereniging “Ons Belang” te zorgen voor een gezonde palingstand.

Vanaf 13.00u is er in de oude visafslag gerookte vis (rode poon) geveild. Het publiek kan plaatsnemen op de veilingbanken om te proberen voor een mooie prijs heerlijk gerookte vis te bemachtigen!

Rookwedstrijd

Dit jaar werd er va 11.00u een palingrookwedstrijd georganiseerd door “de Reukploatse”. Er werd gerookt met verse Ierse paling waarvan er 1 moest worden ingeleverd bij de jury.

Dj Marco zorgde voor muziek en er was een live optreden van o.a. zanger Jan Hop.

Visserijvereniging “Ons Belang” en “de Reukploatse” bedanken iedereen voor de samenwerking en de geslaagde dag!

Theme: Overlay by Kaira Visserijvereniging Elburg "Ons Belang"