Klompjeszeilen 13 juni 2015

WP_20150613_14_11_42_ProOnder grote belangstelling is op zaterdag 13 juni voor de zevende keer gezeild in de stadsgracht van Elburg bij het Neerlands bergje. Het sfeertje is prachtig, het zonnetje scheen, veel wind en veel kinderen met mooie zeilklompen

Onder de vlag van de visserijvereniging “Ons Belang” schrijven maar liefst 31 kinderen zich in, 12 kinderen voor de Orginele klasse en 19 kinderen voor de Open klasse. Na het proefzeilen worden de startplaatsen verdeeld en kan de strijd beginnen.

Na de voorrondes is het dan tijd voor de finales. De spanning is bij de ouders en familie te voelen want hier gaat het om: vele uurtjes bouwen en verbeteren moeten nu (het gewenste) resultaat opleveren.In de finale waait het nog steeds flink, er zijn veel aanvaringen maar desondanks wordt het een mooie en spannende strijd. Na een fantastisch schouwspel zijn de winnaars bekend.

De 1e plaats in de klompklasse is voor Yfke van der Wielen, 2e is Cees Leusink en Iris Plakke weet met haar klomp als 3e te eindigen.In de open klasse weet Joost de Gunst zijn stempel erop te drukken, Cees Leusink wordt 2e en als 3e eindigt Rindert Jansma. De orginaliteitsprijs (de gouden klomp) gaat naar Fredrieke Jansma.

Voor het bekijken van deze bijzondere middag klik hier

Theme: Overlay by Kaira Visserijvereniging Elburg "Ons Belang"